Just nu finns det 14406 termer
   
Medlemslogin
E-post
Lösenrod


Har glömt mitt lösenord

- Registrera
- Senaste inlägg
- Veckans hetaste trådar
- Obesvarade trådar
- Sök i forumet
- Regler och ordning

 
| Ned
Antal visningar per sida
Författare
Meddelande

Kamal
Upplands-Väsby

Skrivit: 2010-12-08 10:14:20


Bra eller Dåligt!

Jag har hört flera åsikter från olika människor gällande att ha ordlistan på nätet öppet på det sättet.

Vissa tycker att det är bra att ha det tillgängligt så här för att tolkarna kan förbereda sig och hitta det de söker snabbt och andra tycker att det gör att folk blir lata och förlita sig på att en sådan ordlista finns.

Vad tycker du?


Nisrine SH.
Upplands-Väsby

Skrivit: 2010-12-20 11:10:22 

#1

Goddag Ler
Den här fråga leder till många andra frågor
t.ex
- äganderätt till ordlistan?
- äganderätt till termen?
- äganderätt till översättning av orden?
- äganderätt till sidans innehåll?
- När man frågar bra eller dåligt menas det juridisk mening?

Jag tycker själv att all språkmaterial som finns på denna sidan byggs på olika resurser och inhämtningsmaterial från olika sidor men den utvecklats genom det administrativa webblösningsverktyg som ägaren till sidan har jobbat på genom att avsätta massa tid.. Alla korrigeringar och tillägg tillfaller i så fall arabisktolk.se.

Jag tycker i alla fall att ingen äger rätt till själva orden det finns hundratals lexikon och språk verktyg på nätet nu för tiden men själv tycker jag denna sidan är mycket unik i sitt budskap eftersom den öppnar möjligheten direkt till att alla kan påverka för att på bästa sätt hjälpa tolkar genom ordlistan  och  för att bygga på deras erfarenhet och utbyte av kunskap. Det är en viktig del i tolkens jobb och utveckling dvs. tolkarna som som ska vara broar mellan folk med deras uppdrag att hjälpa alla nykomna att kunna öka deras delaktigheten i samhället.

Slutligen tycker jag kortosagt absolut att det är bra att ha denna sida öppen till alla eftersom det riktar sig mot tolkar och fungerar som hjälpmedel. Ordlistan innehåller inte bara vanligt förekommande ord i vardagen som ``vanliga´´ människor behöver leta upp.
ha det så gott
 

 


 

 
Skapad av: WebSpindeln 2009